Financial Accounting Manager – regio Schiphol

sep 10, 2019

LET OP! Onderstaande rol is al ingevuld in een eerdere procedure.

– Uitdagende finance job met acquisities, herfinancieringen en consolidatie
– Bedrijf in Private Equity sfeer
– Bevlogen ondernemer als CEO, nieuwe overnames staan op het programma

Voor onze opdrachtgever zoeken wij een ervaren Financial Accounting Manager. Hij/zij pakt control over de huidige cijfers en groeit mee met de toekomstverwachtingen in expansie.

Functie & Omgeving
Een prachtig bedrijf in Private Equity sfeer. Onder de leiding van een bevlogen ondernemer wordt gebouwd aan een nieuwe grote speler in de markt. Verschillende bestaande bedrijven zijn reeds samengegaan.

Voortgaande groei, (her)financieringen, convenanten, overname scenario’s (what if) , planning en forecasts maken de rol van financial accounting manager tot een cruciale rol op de voorgrond, in tegenstelling tot veel van deze rollen bij andere bedrijven. Dat vraagt, naast energie en vakinhoudelijke kennis, een juiste inschatting hoe cruciaal cijfers zijn voor de stakeholders. U zal in het krachtenveld (juistheid versus snelheid) ook de balans moeten kunnen houden.

Begin dit jaar is een business CFO aangetrokken, geen doorgegroeide accountant. In het ideale plaatje past er bij deze CFO juist een vakinhoudelijk sterk persoon als Financial Accounting Manager. De Financial Accounting Manager maakt zelf de cijfers en scenario’s. U zal ca 25% van de tijd bezig zijn met het aansturen van het team en de processen. U puzzelt 75% van de tijd zelf met cijfers, vaak in gezelschap van de CFO en externe partijen.

Aan de Financial Accounting Manager rapporteren een stuk of 5 ervaren collega’s op AP, AR en GL. U stuurt deze aan, maar opereert als meewerkend voorman in deze groep. Daarnaast bent u praktisch gezien “het” aanspreekpunt voor externe accountants. De CFO zal het eerste aanspreekpunt zijn voor de aandeelhouders en daarbij sterk leunen op de Financial Accounting Manager.

Functie-eisen
• Vakinhoudelijk gekwalificeerd en door de wol geverfd (bijv. RA met business ervaring)
• Analytisch sterk, doorziet alles wat betreft getallen en consequenties van beslissingen
• Daadkrachtig, accuraat en onafhankelijk
• Managerial ervaring gewenst, bij voorkeur ook met debiteuren
• Niet bang voor IT en processen

Aanbod
• Unieke en directe exposure voor een ambitieuze financial
• Onderdeel zijn van een prachtig team van mensen die samen het avontuur aangaan
• Bruto jaarsalaris: €75,000 – €85,000
• Werklocatie: regio Schiphol

Ziet u zichzelf terug in deze rol? Dan doet u zichzelf tekort als u niet reageert.