Business Analist / Controller – regio Rotterdam

sep 10, 2019

LET OP! Onderstaande rol is al ingevuld in een eerdere procedure.

Ben je toe aan het echte werk en durf je op inhoudelijke kracht in het diepe in te springen van een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat sterk in beweging is?

Prachtige job opportunity in hectische omgeving waarbij je je kunt ontwikkelen en tonen als business partner, maar financial control ook deel uit maakt van het takenpakket.

Wij zijn op zoek naar een hands-on financial die na enkele jaren werkervaring door wil pakken en de exposure aan durft. Kennis van internationale retail en kassa systemen is een pre, maar inhoudelijke kracht en het lef om hands-on door te pakken een must.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal concern in de retail business dat vanuit de regio Rotterdam een groot aantal Europese landen aanstuurt in de verkoop van een aantal bekende merken.

De meerderheid van de administratieve taken is gecentraliseerd op het hoofdkantoor, business control en een aantal financial control taken vinden plaats vanuit Nederland.

Functie

De stand-alone finance manager zoekt een tweede persoon om samen nog beter de business kunnen bedienen. Als gevolg van groei nemen de noodzakelijke financial control taken toe en legt het mede aansturen of ondersteunen van de business vanuit finance het teveel af.

De nieuwe positie biedt:

• Een prachtige, hands-on ervaring, vol in de business maar ook met de voeten in financial control

• Enorme leercurve in international business omstandigheden; marktwerking in de ene hand en het grootboek en de maandafsluiting in de andere.

• Het overnemen van een aantal financial control taken van de finance manager, onder zijn leiding het klappen van de financial control zweep ontdekken, om vervolgens op jouw eigen snelheid (liefst: snel) jouw ontwikkeling als business partner vanuit Finance vol gestalte te geven. Je mag los. Je moet los.

• Minimaal 50% als echte business partner. Dat is jouw ambitie. Maar daar waar de financial control routine vraagt, ben je weer even financial controller. Je loopt dan ook niet weg voor de exposure die op jouw bord komt aangaande bijvoorbeeld VAT en Audits in de landen waar jouw naam achter staat.

• Vanuit de basis in financial control neem je de lead over bepaalde merken, landen en/of distributiekanalen. Je bent aanspreekpunt voor de business en voor het hoofdkantoor en neemt pro-actief de leiding in planning/forecasting/issue recognition/solution finding.

• Een baan die je eigenlijk ook zou ambiëren zonder salaris, want het is voor jou DE stap die je zocht.

• Exposure: International, beursgenoteerd, sales, distributiekanalen, planning en control, maandafsluiting, forecast, ERP-systemen, integratie issues. En vooral heel veel marge analyse. Iedere week zal net even anders lopen dan je had gepland, iedere week 3 stappen vooruit en 1 terug.

Functie eisen

• Sterk analytisch, boekhoudkundig onderlegd, maar passie naar hands-on business. Je wordt niet gemotiveerd van het maken van maand rapportages, maar kunt dit wel en doet het goed.

Maar het echte spel begint daarna. Vanuit verschillende databronnen zorg je voor perfecte management info en je deelt deze niet alleen met de business, je gaat er vol voor de business te overtuigen van jouw inzichten. Een prachtig iteratief proces.

• De ambitie om vol voor deze opportunity te gaan — je ziet dit zelf ook als de noodzakelijke leercurve die je een stap verder gaat brengen, niet als standaard baan.

• Internationaal georiënteerd

• Afgeronde opleiding WO/HBO BE

• 2-5 jaar ervaring in financial control of business control, met genoeg ervaring in boekhouding, administratieve processen rond bijv. BTW, en maandafsluiting als basis voor jouw nieuwe baan als business driver

• Talenkennis: vloeiend Engels, Nederlands en Duits zijn een pre.

• Proactief, business driven, liefst met affiniteit in winkels en/of kassa systemen

Aanbod

• Bruto jaarinkomen 45-55k, afhankelijk van jouw kracht en ervaring.

• Bijzonder uitdagende internationale werkomgeving

• In eerste instantie zullen wij via een vakinhoudelijke test de kandidaten selecteren die optimaal passen, qua denkkracht en business intuïtie, om deze uitdagende rol inhoudelijk aan te kunnen. Pas daarna zullen we aan kandidaten meer detail geven over de functie en arbeidsvoorwaarden.