Senior Financial Controller – Regio Den Haag

sep 10, 2019

LET OP! Onderstaande rol is al ingevuld in een eerdere procedure.

Voor deze functie is het van essentieel belang dat u de klappen van de zweep kent. Zowel inhoudelijk als wat betreft de menselijke interactie. Bent u in staat om tegen een echte business driven CFO in te gaan en hem of haar (en de organisatie) te behoeden voor een boekhoudkundig fiasco? En begrijpt u uw finance vakgebied inhoudelijk zo goed dat u de verantwoordelijkheid kunt nemen en wenst te nemen over de juistheid van de cijfers? En bent u toe aan een nieuwe stap? Dan adviseren wij u te solliciteren!

Organisatie

Onze opdrachtgever maakt als Benelux organisatie onderdeel uit van een multinational. De Business Unit heeft een grote mate van autonomie, de CFO zit vol in de business. Het is een servicegerichte onderneming en voorziet in veel facilitaire diensten.

Functie

Als Senior Financial Controller bent u het Financial Accounting geweten van de organisatie. U bent op de hoogte van de laatste IFRS regels en maakt er een kunst van ze toe te passen zonder de business te frustreren. Echter grenzen trekken mag en dat kunt u als geen ander, zeker als het gaat om integriteit.

De onderneming heeft sterk behoefte aan een voor de Benelux werkend Financial Manual en Accounting Policies. Ook groepsregels dienen nog een slag beter vertaald te worden naar de Benelux operatie. Een prachtige omgeving om iets neer te zetten i.p.v. puur uit te voeren.

Periodieke werkzaamheden richten zich met name op het tijdig en juist organiseren van de maand- kwartaal- en jaarrapportage in samenwerking met het Shared Service Center. Naast de periodieke werkzaamheden zijn er diverse projecten om de huidige processen verder te optimaliseren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het optimaliseren van de huidige (maand-)rapportages en het opstellen van nieuwe KPI’s naar aanleiding van de herijking van de Strategische Agenda.

Functie eisen

– Afgeronde Post-doc opleiding, bij voorkeur RA

– Ervaring binnen de accountancy

– IFRS ervaring is een must

– Enige affiniteit met het werken binnen een multinational is een pré

– U bent proactief en ondernemend.

– U legt makkelijk contact, heeft gevoel voor verhoudingen en luistert goed.

– U durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen.

– U staat bekend als teamspeler die zich ook kwetsbaar kan opstellen. Door uw sterke sociale vaardigheden weet u een band op te bouwen met de lijn.

– U bent analytisch sterk en combineert uw financiële kennis met goede kennis van bedrijfsprocessen.

– U heeft business-sense en dringt snel door tot de kern van een grote hoeveelheid informatie.

– Leading by example is u op het lijf geschreven.

Aanbod

Jaarinkomen € 85.000 – € 90.000

Bonus on target is 17,5%

Auto van de zaak.

Ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.