senior Financial Controller – regio Utrecht

sep 10, 2019

LET OP! Onderstaande rol is al ingevuld in een eerdere procedure.

Bent u op zoek naar een inhoudelijk uitdagende rol in een complexe omgeving waar u het verschil maakt in financial control, samen met collega’s die op uw niveau meedenken ?

We zoeken per direct een pure expert op financial control die met passie werkt tussen diverse financiële stromen.

De senior financial controller rol is onderdeel van een groot Financial Shared Service Center (FSSC) bij een groep bedrijven actief in de farmaceutische industrie & gezondheidszorg.

Functie

In deze functie bent u samen met twee andere financial controllers verantwoordelijk voor proces optimalisatie, juiste rapportages, analyse van de cijfers en de jaarrekening. En daarbij andere vormen van rapportages en projecten.

U adviseert de verschillende teams in het FSSC vanuit uw expert rol. Daarnaast bent u het financiële geweten van het MT en rapporteert direct aan de manager van het FSSC.

Er wordt verwacht dat u actiegericht bent en initiatieven neemt. Vanuit een drijfveren perspectief ligt uw voorkeur in de rood-oranje hoek. U kunt/moet ook tegen een stootje kunnen. U bent een tikje eigenwijs en bent daarmee de missende schakel in het team.

Onze opdrachtgever zoekt iemand die al enkele stappen heeft gezet in zijn/haar loopbaan op het gebied van financial control. De ambitie ligt in het verdiepen van het vakgebied en niet in het managen.

Functie eisen

• Analytisch- en financieel inhoudelijk sterk
• Actiegericht, knopen doorhakken
• Minimaal 5 – 10 jaar werkervaring als financial controller
• Afgeronde opleiding op HBO/WO niveau in finance
• RA achtige achtergrond is een pré, zeker geen must.
• Ervaring met verschillende systemen is vereist. De opdrachtgever werkt onder andere met Navision, FIS2000 en SAP.

Aanbod

• Afhankelijk van ervaring, maar passend bij de gedachte dat iemand als zelfstandige financial aan de slag gaat
• Werklocatie: omgeving Utrecht
• Brutojaarsalaris 65-70k, afhankelijk van achtergrond en ervaring
• Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden, 4 dagen werken mogelijk

Omgeving

Het bedrijf bestaat uit verschillende units, allemaal actief in de gezondheidszorg. Dit gebeurt door onder andere een farmaceutische groothandel en een keten van apotheken. Er werken wereldwijd 5,000 werknemers. Het doel is om met slimme initiatieven persoonlijke en toegankelijke zorg mogelijk te maken.

De functie is op het Financial Shared Service Center van het bedrijf in Nederland. Op dit FSSC werken circa 70 mensen, verdeeld over vier verschillende teams; AP, AR, GL – wholesale en GL – retail. Aangevuld met enkele ervaren Financial Controllers. Het MT bestaat uit de verantwoordelijken voor de 4 teams, 3 Financial Controllers en de manager.