Tekort aan personeel?

jun 20, 2019

Dan vist u in de verkeerde vijver met de verkeerde hengel. Bij deze ons advies; probeer eens een andere hengel!

Heerlijk. Dat idee dat vacatures Financial Control / Business Control niet ingevuld kunnen worden. Op Linkedin zien wij mensen overal elkaar struikelen met vacatures en hulpvragen. Er zijn echter nog steeds mensen genoeg. Alleen iets lastiger om ze te “zien” en te contacteren. Inderdaad, via de gebaande paden lijkt er schaarste. Maar zeer talentvolle mensen die per toeval niet via geijkte paden hun eerste banen begonnen en daardoor niet in de juiste bakjes liggen, die mensen zijn er volop.  Die zijn zelfs eager en bereid te knokken in de nieuwe baan om het ook waar te maken.  Prachtig om die mensen te vinden en te koppelen aan de nieuwe uitdaging.

Focus op de kandidaat i.p.v. focus op de vacature

Uit onbekende vijvers (resp. verstopt in een supermarkt en een bank) haalden wij prachtige getalenteerde mensen voor “vol in het vuur” retail/FMCG bedrijven. En in de internationale fashion vonden we een sales manager die eigenlijk het schaap met de 5 poten (Finance+BI met link naar business) in zich heeft.  Hij is nu businesspartner vanuit Finance bij een groot bedrijf in document management. Dat kost dan wel wat extra werk en betekent dat je de standaard job description (in 90% van de gevallen nog geschreven vanuit theoretische kaders) vertaalt naar uitdaging voor de kandidaat. En dan in staat moet zijn om die kandidaat echt op vakinhoudelijke denkkracht te testen, zodat je overtuigend bewijs hebt dat de kandidaat die niemand zag staan het toch echt goed gaat doen.

We doen dit mede met unieke online scans op pure vakinhoudelijke denkkracht. Deze testen onderscheiden in hoeverre vakinhoudelijke denkkracht voldoende aanwezig is voor een positie. Of waar binnen teams nu net de hiaten en de valkuilen zitten. Zodat u exact weet wie complementair is aan het bestaande team en wie er meer zorgt voor hetzelfde.

Wie durft een accountmanager te benaderen voor een business partner functie vanuit Finance?  In het land der blinden is één-oog koning, en twee-oog keizer.  We snappen dat u deze boodschap hoogst irritant kunt vinden.  Ter compensatie hierbij de uitdaging om een paar kandidaten door de vakinhoudelijke scan te halen, dan begrijpt u wat we bedoelen.

De online scan op vakinhoudelijke denkkracht is sinds deze maand overigens naast Nederlands en Engels ook in het Frans beschikbaar – de pure nuance uit mensen halen, het onderscheidend testen of mensen het echt intrinsiek snappen of alleen reproduceren, dat gaat het beste in je moederstaal.  En kost hooguit 60 minuten.

Bij wens.finance ligt de nadruk op het zien van mensen zoals ze zijn en zoals ze kunnen zijn. Het in de kracht zetten van mensen, op de juiste stoel met de juiste vooruitzichten. Het zowel vakinhoudelijk als menselijk (drijfveren, motivatie, valkuilen, etc.) in beeld kunnen brengen maakt ons een ideale schakel in het proces van teamontwikkeling, werving en selectie of het keuzeproces m.b.t. de juiste interim financials.  Via onszelf, maar net zo graag via een ander- met behulp van onze tools.