Internationale Business Controller – Boxmeer

aug 30, 2019

LET OP! Onderstaande rol is al ingevuld in een eerdere procedure.

Interesse om de wereld te verkennen via een multinational die binnen 5 jaar gaat verdubbelen via autonome groei of acquisities?
Wilt u als financial onderdeel zijn van een divers en internationaal ERP-projectteam met als uitkomst een senior Finance positie binnen het concern?

Voor onze relatie Hendrix Genetics zijn wij op zoek naar een business controller welke onderdeel is van het projectteam voor de wereldwijde ERP-implementatie.

In de komende jaren worden de bedrijfsonderdelen in Frankrijk, Nederland, Oost-Europa en Brazilië overgezet op het nieuwe ERP-systeem. In het multidisciplinaire team is een ervaren financial nodig welke de lokale finance teams begeleidt tijdens de implementatie en gezonde tegengas kan geven aan het lijnmanagement. Bovendien is nazorg een belangrijk aspect van de functie. Er wordt dus een pro-actieve en zelfstartende financial gezocht.

De implementatie wordt in 2018 afgerond en de nazorg zal nog even doorlopen om de lokale opco’s beter te late functioneren. Aansluitend zijn er excellente doorgroeimogelijkheden naar een senior financiële functie welke haar hoofdkantoor heeft in Nederland.

Exponentiële groei als individu vanwege veel bewegingsruimte en steile leercurve door rol en context. Wordt u getriggerd? Solliciteer!

Organisatie

Hendrix Genetics bestaat uit 2.800 medewerkers en opereert in meer dan 24 landen. Het bedrijf heeft wereldwijde fokprogramma’s in leghennen, kalkoenen, parelhoenders, zalm, forel en varkens.

Hendrix Genetics is opgericht in 2005 en heeft zich ontwikkeld door autonome groei, overnames en integratie van toonaangevende genetica bedrijven. Dit gebeurt onder andere door de aanwezigheid van private equity partijen welke als minderheidsaandeelhouders nauw betrokken zijn. De strategie is gericht op het bereiken van wereldwijd marktleiderschap in de dierlijke eiwit waardeketen met genetische oplossingen voor leghennen, kalkoenen, varkens, zalm, forel en parelhoenders. De focus ligt daarbij op samenwerking, innovatie en duurzaamheid.

De functie maakt onderdeel uit van het ERP-projectteam. Het projectteam bestaat uit zowel financials, IT’ers en implementatie managers uit verschillende landen.

Functie

 • Verantwoordelijk voor implementatie van finance & control-processen vanuit nieuw ERP-systeem bij verschillende bedrijfsonderdelen
 • Global expert key-user van ERP-systeem
 • Adviseren, trainen en ondersteunen van lokale Finance teams bij implementatie ERP-systeem
 • Nazorg verlenen aan de verschillende bedrijfsonderdelen na implementatie ERP-systeem
 • Proces verbeteringen initieren voor productie en sales vanuit uw financiele rol/achtergrond
 • Sparringpartner van projectdirecteur op finance
 • Voorbereiden van financiele- en managementrapportages, in samenwerking met Business Intelligence team
 • Adviseren van, en ondersteunen in, de ontwikkeling van BI-tools voor het nieuwe ERP-systeem

Functie eisen

 • 5-10 jaar werkervaring in finance & accounting
 • Ervaring en/of affiniteit met ERP-implementaties (kennis van MTech en MS Dynamics Axapta is een pré)
 • Afgeronde WO opleiding in finance & accounting
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, pro-actief
 • Vloeiend Engels in woord en geschrift
 • Internationaal reizen maakt voor 75% onderdeel uit van de functie (de eerste 2-3 jaar)
 • Uitgebreide kennis MS Office
 • Werkervaring binnen internationaal bedrijf, gewend in werken met verschillende culturen
 • Persoonskenmerken: hands-on, gestructureerd, loyaal, zelfstartend, resultaatgericht

Aanbod

 • Bandbreedte bruto jaarsalaris: € 60.000,- tot € 80.000,- met excellente doorgroei mogelijkheden bij goed functioneren
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden binnen de financiële functie
 • Verschillende persoonlijke ontwikkelingstrainingen op het gebied van leiderschap, effectiviteit, verandermanagement en interculturele aspecten
 • Mogelijkheden voor vakgerichte opleidingen
 • Uitdagende internationale baan in een snel groeiend bedrijf met een betrokken en hardwerkende bedrijfscultuur

Prachtige next step voor getalenteerde controller (8-15 jaar relevante ervaring) die vanuit stevige financial control vakinhoud, internationaal kan en wil verbinden en groeien.

Functie:
Onder supervisie van een CFO komt u tussen deze CFO en het uitvoerende Finance team in te staan. U bent meewerkend voorman van het Finance team, stuurt lokaal (functioneel of hiërarchisch) 2 FTE aan en coördineert de operationele Finance rapportage structuur wereldwijd.
Daarnaast neemt de CFO (50+) u mee de diepte in en u toont dat u dit waard bent.
Werkzaamheden; actual, budget, forecast, liquiditeit, KPI’s, consolidaties, tenders, voorcalculaties, projecten en investeringen. En vervolgens een nieuw ERP pakket met BI rapportagetechnieken, oplossen van groeipijnen in Finance en internationale contacten en vraagstukken.

Functie-eisen:
De exposure en de groei die de functie biedt tellen voor u zwaarder dan uw salaris. Deze uitdaging is de missing link die u zocht. U ben getalsmatig sterk en u heeft bij voorkeur een WO opleiding en harde financial control ervaringen, wellicht deels in de audit en deels in “de business”. Bij voorkeur heeft u ook exposure gehad op het gebied van BTW en VPB.
Als mens bent u een verbinder en u groeit via deze functie naar een allround controller die in internationale context impact maakt. U kunt tegen een stootje en durft te sparren met eigenaren en andere stakeholders. Structuur is minder belangrijk dan uitdaging, u bent bouwer en geen oppasser. Zoals de CFO het zegt “U speelde vroeger met Lego en niet met Playmobile.“
U begrijpt dat u in deze levendige internationale setting verantwoordelijkheid moet nemen. Vanuit uw communicatieve en analytische kracht is het logisch dat u met passie werkt en zorgt dat het Finance team deel uit maakt van de business. Werktijden zijn daarbij minder belangrijk dan deadlines en uitdagingen.

Arbeidsvoorwaarden:
We zoeken iemand met potentieel en kracht.
Uw startsalaris is afhankelijk van uw reeds eerder opgedane ervaringen en zal passen in uw situatie op de markt. Verwachting is tussen de 65-80k.

Organisatie:
MKB. Private eigenaren. Projecten organisatie, actief in tijdelijke waterinfrastructuur. Dynamische club waar hard wordt gewerkt en veel plezier wordt gemaakt.
Prachtige en aansprekende klanten; Olympische spelen, WK voetbal, muziek festivals en andere major evenementen.
Vanuit het hoofdkantoor in Nederland zit u als financiële spil in een wereldwijd web.

Procedure:
Voorafgaand aan het eerste gesprek selecteren we op CV en vragen we u een of twee online testen op vakinhoudelijke denkkracht te doen. Kom u hier goed doorheen dan gaan we in gesprek. Uit deze gesprekken maken we een shortlist richting de klant. De klik met de CFO en uw vermogen internationaal te binden zullen dan relevant zijn.